A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) elismerő oklevelét vette át kedden Kubikné Márton Aliz, a berzencei Somogy Megyei Szeretet Szociális Otthon barcsi Együtt-Egymásért szociális és gyermekotthoni telephelyének munkatársa, aki 26 éve dolgozik ápolóként. A barcsi intézmény az első munkahelye, s nap mint nap súlyos értelmi fogyatékos, halmozottan sérült gyermekek és fiatal felnőttek életét próbálja elviselhetővé tenni. Az oklevelet Kisimréné Györkös Ágnes, a MESZK területi járóbeteg ellátási alelnöke – a Szociális Munka Napjához kötődően – szolid „házi ünnepség” keretei között adta át a kitüntetettnek, s a laudációban elhangzott: Kubikné Márton Aliz munkáját a kezdetek óta nagy szorgalommal, precizitással, lelkiismeretesen, jó problémamegoldó készséggel, segítő szándékkal végzi.

Az ápolónő a lakók testi szükségletein kívül kiemelt figyelmet fordít a mentálhigiénés gondozásra is, és a telephelyen élő ellátottak védelme, gyámolítása kapcsán nem ismer kompromisszumot. A gondozottak, a hozzátartozók és a kollégák is mindig bátran fordulhattak hozzá segítségért, s nemcsak önmagától, hanem környezetétől is megköveteli a felkészültséget, a magas szintű szakmai munkát. Elköteleződése, hivatástudata sokak számára példaadó. A koronavírus járvány idején is különös gondoskodással és szeretettel áll helyt – mindenkor szem előtt tartva a rábízottak igényeit, érdekeit.

Kolléganőjét Szőke József, a berzencei Szeretet Szociális Otthon intézményvezetője virággal köszöntötte, így is fejet hajtva áldozatos munkája előtt.

Lőrincz S.

Képgaléria: