12.jpg

„Ép testben szép lélek” mottóval hirdetett futóversenyt a Patalomi Sport Egyesület és a Somogy Megyei Dr. Takács Imre Szociális Otthon Park szociális otthoni telephelye. A futóverseny védnöke Witzmann Mihály országgyűlési képviselő volt, aki a 3, a 7 és a 21 km-es versenytávok közül a 3 km-es távot futotta le.
A sportegyesület a versenytávok mellett gyerekfutó versenyt is szervezett a szociális otthon épülete körül, melyre 12 év alatti gyermekek nevezhettek a helyszínen. A futóverseny szervezésében a szociális otthonban dolgozók és az ellátottak egyaránt részt vettek, így a rajt- és célállomás helyszíne a Park Szociális Otthon bejárati kapuja volt. A három versenytáv rajtjai előtt és a verseny alatt a futókat az intézmény Parkoló művészeti csoportja szórakoztatta könnyűzenei összeállításával.

Witzmann Mihály képviselő mellett a szervező képviseletében, Wéber József elnök, az együttműködő partner képviseletében pedigVarga Zoltán részlegvezető serlegekkel, oklevelekkel és ajándékcsomagokkal a legjobb női futót, a legjobb férfi futót, a legfiatalabb versenyzőt, a legidősebb versenyzőt, valamint mindhárom versenytáv első 3 helyezettjét díjazták.

A versenyen részt vettek a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület mozgássérült tagjai is, akik egy speciális sport kerekesszékes kerékpárral versenyeztek a 3 km-es távon. A mozgáskorlátozottak számára kialakított sport közlekedési eszközt a patalomi szociális otthon ellátottjai is kipróbálhatták a verseny ideje alatt.

A frissítőpontokon, a szervezésben és a versenyzők biztatásában feladatokat vállaló ellátottak számára felüdülést, kikapcsolódást és élményekkel teli, vidám perceket hozott a futóverseny, melyen minden generáció képviseltette magát a babakocsis futótól a 60 éves maratonistáig.

A futóverseny díjazottjai

3 km-es távon:

 1. helyezett – Baksa Zsolt (12,12 perc)
 2. helyezett – Sipos Rajmond
 3. helyezett – Fodor József

7 km-es távon:

 1. helyezett – Székely Hanna (33,04 perc)
 2. helyezett – Wágner Gergő
 3. helyezett – Wágner Levente

21 km-es távon:

 1. helyezett – Sárközi Attila Bálint (1 ó 34 perc)
 2. helyezett – Sturm Ernő
 3. helyezett – Nedeczky László

A gyerekfutás nyertesei:

 1. Jezerniczky Nóra
 2. Nedeczky Karolina
 3. Nedeczky Bettina

Legfiatalabb versenyző: Várföldi Dorina (8 éves – 3 km)

Legidősebb versenyző: Dr. Ureczky József (60 éves – 21 km)

Legjobb férfi futó: Borneas Joan

Legjobb női futó: Szekér Rebeka