A somogyi szociális és gyermekvédelmi ellátórendszer vonatkozásában is számos szép példáját tapasztaltuk az összefogásnak, az önzetlen segítségnyújtásnak. A felajánlók révén az elmúlt hetekben az intézményekhez jelentős mennyiségű gyümölcs és édességadomány érkezett a koronavírus-járvány miatt, így már a húsvét előtti időszakban is plusz vitaminforráshoz jutottak az ellátottak.

Fábri Béla, a Balaton-Ker-Tész Szövetkezet termelője, igazgatósági tagja az iskolagyümölcs és iskolazöldség program keretében öt állami fenntartású szociális és gyermekvédelmi intézménynek mintegy 2500 kilogramm étkezési almát, és 830 liter natúr gyümölcslevet juttatott el.

A Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Csizmadia László elnök koordinálásával mintegy 4 tonna almát, narancsot és citromot szállíttatott Somogyba. A csaknem 1,7 millió forintnyi gyümölcsadományból a segesdi, a berzencei, a kéthelyi és a tabi szociális otthonok, valamint telephelyeik lakói részesültek. A Johannita Segítő Szolgálat édességadománya is eljutott a megyébe. Tíz nagy doboz szárazsüteményt osztottak szét az öt szociális otthon, valamint a marcali és a fonyódi gyermekvédelmi intézmények között.

A Béres Gyógyszergyár Zrt. által a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak adományozott tízezer üveg Béres Csepp a nagy karitatív szervezetek segítségével jutott el az egészségügyi dolgozókhoz, és az idősotthonok lakóihoz. Mivel a Baptista Szeretetszolgálat is tagja a tanácsnak, így a szervezet által Somogyba is került a felajánlott mennyiségből; úgy, mint a segesdi Gondviselés Szociális Otthonba, amelynek kapuja előtt Hári Tibor, a szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója 170 doboz Béres Cseppet adott át Nemes Zita intézményvezetőnek, aki a kőkút-gyöngyöspusztai, a szabási és a kálmáncsai telephelyükre is juttatott a cseppekből, melyekből elsősorban a fekvőbetegek kapnak.

Lőrincz S.